HACKINTOSH MONTRÉAL & FRANCE



Vous êtes invités a lire la charte du Forum avant de poster!
  La Charte du Forum  




( SOLVED ) Build new Hack

Poster un nouveau sujet   Répondre au sujet

Page 5 sur 6 Précédent  1, 2, 3, 4, 5, 6  Suivant

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Aller en bas

( SOLVED ) Build new Hack

Message par avi22228 le Ven 18 Oct - 0:33

Rappel du premier message :

Hey Chris, On your advise I've purchased a similar PC as you have.

Gigabyte Z87M-D3H
I7 4770K
16GIG RAM ddr3


Trying to install 10.8.5 with your V6 build. Can you provide me screenshots of the customization I need to select when installing. Especially the one for VGA .. Intel 4600 .. There are many options in here and I am not sure which one to select.


Thank you ...
avatar
avi22228
Top usr
Top usr

Messages : 112
Date d'inscription : 12/10/2013

Voir le profil de l'utilisateur

Revenir en haut Aller en bas


Re: ( SOLVED ) Build new Hack

Message par chris1111 le Mer 23 Oct - 21:49

ok go to application / HWMonitor clic on and go to the top bar and you see this
now clic on / preference and choose your color and setting and clic open at start up and the Hw ope on the start up pc Very Happy 

PS:take OFF updated Wink 
avatar
chris1111
Admin
Admin

Messages : 22601
Date d'inscription : 18/12/2012
Localisation : Laval. Québec Canada

Voir le profil de l'utilisateur http://hackintosh--montreal.forum-canada.com

Revenir en haut Aller en bas

Re: ( SOLVED ) Build new Hack

Message par chris1111 le Mer 23 Oct - 21:53

ok this fix the internet issue Very Happy 

and chose the realessse not debug

and reboot
[Vous devez être inscrit et connecté pour voir ce lien]
avatar
chris1111
Admin
Admin

Messages : 22601
Date d'inscription : 18/12/2012
Localisation : Laval. Québec Canada

Voir le profil de l'utilisateur http://hackintosh--montreal.forum-canada.com

Revenir en haut Aller en bas

Re: ( SOLVED ) Build new Hack

Message par avi22228 le Mer 23 Oct - 21:59

'v installed that HW Sensors file ... unchcked ONLY acpi sensors ...

rebooted my machine ... struck @ USBMSC identifier error Surprised Surprised Surprised Surprised 
avatar
avi22228
Top usr
Top usr

Messages : 112
Date d'inscription : 12/10/2013

Voir le profil de l'utilisateur

Revenir en haut Aller en bas

Re: ( SOLVED ) Build new Hack

Message par chris1111 le Mer 23 Oct - 22:02

[Vous devez être inscrit et connecté pour voir ce lien] a écrit:'v installed that HW Sensors file ... unchcked ONLY acpi sensors ...

rebooted my machine ... struck @ USBMSC identifier error Surprised Surprised Surprised Surprised 

ok reboot -v -x

and installe this kext with kext wizard,

and reboot
avatar
chris1111
Admin
Admin

Messages : 22601
Date d'inscription : 18/12/2012
Localisation : Laval. Québec Canada

Voir le profil de l'utilisateur http://hackintosh--montreal.forum-canada.com

Revenir en haut Aller en bas

Re: ( SOLVED ) Build new Hack

Message par chris1111 le Mer 23 Oct - 22:13

I gon a go to work, if you here later I am coming back at 12 30 am Very Happy
avatar
chris1111
Admin
Admin

Messages : 22601
Date d'inscription : 18/12/2012
Localisation : Laval. Québec Canada

Voir le profil de l'utilisateur http://hackintosh--montreal.forum-canada.com

Revenir en haut Aller en bas

Re: ( SOLVED ) Build new Hack

Message par avi22228 le Mer 23 Oct - 22:17

Okk sure .. Have a good day .. Thanks again...

that fakesmc worked .. It boots fine ..

Now installing Ethernet and sound to see how it goes ...


On HWMonitor my CPU HeastSink says 127C .. I wonder if that is anything I need to worry about Surprised
avatar
avi22228
Top usr
Top usr

Messages : 112
Date d'inscription : 12/10/2013

Voir le profil de l'utilisateur

Revenir en haut Aller en bas

Re: ( SOLVED ) Build new Hack

Message par chris1111 le Mer 23 Oct - 23:24

[Vous devez être inscrit et connecté pour voir ce lien] a écrit:Okk sure .. Have a good day .. Thanks again...

that fakesmc worked .. It boots fine ..

Now installing Ethernet and sound to see how it goes ...


On HWMonitor my CPU HeastSink says 127C .. I wonder if that is anything I need to worry about Surprised
dont worry about  that, its a bug because Mavericks its new, just go to preference and take offf the eatsink

same thing for me with that config Very Happy   and whait to the next Hwsensor and try but backup fakesmc Razz affraid :ball:


ps: this is a bug because your motherboard would already burning
 affraid affraid    


avatar
chris1111
Admin
Admin

Messages : 22601
Date d'inscription : 18/12/2012
Localisation : Laval. Québec Canada

Voir le profil de l'utilisateur http://hackintosh--montreal.forum-canada.com

Revenir en haut Aller en bas

Re: ( SOLVED ) Build new Hack

Message par avi22228 le Jeu 24 Oct - 22:52

Dude ... you should help in with this thing .. My mac was very unstable ... I reinstalled to see if helps ...


Now my mac opens up fine .. I am unable to download any files .. Unable to open chrome or any apps ..


Probably I am missing something with the bios .. I've taken pictures of pretty much all the pages of my bios .. Do u mind comparing it to yours and see if I need to make any changes ..


[Vous devez être inscrit et connecté pour voir ce lien]



UPDATE: I've changed Intel Processor Graphics to DISABLED on this page [Vous devez être inscrit et connecté pour voir ce lien]


please check on the other ones and tell me if I am missing anything ...

Thank you ..
avatar
avi22228
Top usr
Top usr

Messages : 112
Date d'inscription : 12/10/2013

Voir le profil de l'utilisateur

Revenir en haut Aller en bas

Re: ( SOLVED ) Build new Hack

Message par avi22228 le Jeu 24 Oct - 22:55

I've installed Ethernet to see if it helps the downloading of files ...

I am unable to login again ..

Now logging into Safe mode to reinstall the FakeSMC kext ..

Once in a while my bootloaders gets strick too ..


UPDATE:

I reinstalled FakeSMC kext in safe mode and I am able to boot in again ... Same problem, unable to open chrome, cant download. System was kinda slow ..

Chrome opens file in safe mode.


UPDATE 2:

I must say, the machine was super slow Mad . I have to restart it multiple times to have a decent working.


Dernière édition par avi22228 le Jeu 24 Oct - 23:20, édité 1 fois
avatar
avi22228
Top usr
Top usr

Messages : 112
Date d'inscription : 12/10/2013

Voir le profil de l'utilisateur

Revenir en haut Aller en bas

Re: ( SOLVED ) Build new Hack

Message par chris1111 le Jeu 24 Oct - 23:16

I dont understand why you have prob with chrome Inever prob to open crome scratch 

cheek you eternet setting in the bios  
avatar
chris1111
Admin
Admin

Messages : 22601
Date d'inscription : 18/12/2012
Localisation : Laval. Québec Canada

Voir le profil de l'utilisateur http://hackintosh--montreal.forum-canada.com

Revenir en haut Aller en bas

Re: ( SOLVED ) Build new Hack

Message par chris1111 le Jeu 24 Oct - 23:22

have look here to musicode setting

[Vous devez être inscrit et connecté pour voir ce lien]

and with dsdt.aml in extra folder, for the audio works just need delete HDAEnabler1.kext on S/L/E   Iam testing that its work to  Very Happy Razz
avatar
chris1111
Admin
Admin

Messages : 22601
Date d'inscription : 18/12/2012
Localisation : Laval. Québec Canada

Voir le profil de l'utilisateur http://hackintosh--montreal.forum-canada.com

Revenir en haut Aller en bas

Re: ( SOLVED ) Build new Hack

Message par avi22228 le Jeu 24 Oct - 23:30

I am looking at that thread, Do u think Clover bootloader should fix any of my issues?

UPDATE:
This is even worse. I've installed Chameleon wizard to set my plist file to match the settings you've mentioned. Saved the file and restarted, my machine crashed Razz




Why do u think I have these many problems Sad if I am using the same MB as yours Sad Sad Sad 
avatar
avi22228
Top usr
Top usr

Messages : 112
Date d'inscription : 12/10/2013

Voir le profil de l'utilisateur

Revenir en haut Aller en bas

Re: ( SOLVED ) Build new Hack

Message par avi22228 le Jeu 24 Oct - 23:36

I guess I should reinstall again.. My whole bootloader crashed for nothing... very sad:x Mad Mad 
avatar
avi22228
Top usr
Top usr

Messages : 112
Date d'inscription : 12/10/2013

Voir le profil de l'utilisateur

Revenir en haut Aller en bas

Re: ( SOLVED ) Build new Hack

Message par chris1111 le Jeu 24 Oct - 23:43

When your editing plist with chameleon wiz, just copie on desktop your original plist before and see if the setting is correct before booting

your suppose to install this no problems with my setting with my installer
and with the HD4600 Very Happy to I think your to fast or miss think because its suppose to work 100% at the reboot after just install audio kext thats it my friend and the musicode setting works for me to AND is suppose its work for you scratch  study 
avatar
chris1111
Admin
Admin

Messages : 22601
Date d'inscription : 18/12/2012
Localisation : Laval. Québec Canada

Voir le profil de l'utilisateur http://hackintosh--montreal.forum-canada.com

Revenir en haut Aller en bas

Re: ( SOLVED ) Build new Hack

Message par avi22228 le Jeu 24 Oct - 23:50

yeah .. I will give it a shot ..

Reinstalling with BIOS settings

xHCI mode = auto
Intel HD Graphics - Disabled
SATA mode AHCI (obviously)
HotPlug OFF on all ports
C6-C7 states - disabled

Will update ... Very Happy 
avatar
avi22228
Top usr
Top usr

Messages : 112
Date d'inscription : 12/10/2013

Voir le profil de l'utilisateur

Revenir en haut Aller en bas

Re: ( SOLVED ) Build new Hack

Message par chris1111 le Ven 25 Oct - 0:36

ok Very Happy 
avatar
chris1111
Admin
Admin

Messages : 22601
Date d'inscription : 18/12/2012
Localisation : Laval. Québec Canada

Voir le profil de l'utilisateur http://hackintosh--montreal.forum-canada.com

Revenir en haut Aller en bas

Re: ( SOLVED ) Build new Hack

Message par avi22228 le Dim 3 Nov - 0:03

Hey.. How is it going man ?

I am still having the same issue. Tried different other methods unitruc, MyHack .. Jeeez  .. same stuff Sad Not sure what to do.

* Unable to download anything from the internet. Tried downloading Chrome, Flash etc..
* Installed Chrome(copied from USB), but it crashes everytime I open.


Can you think of anything that can be cause for the issue ?



My machine:

GA-Z87M-D3H - BIOS ver. F8
Intel Code i7-4770K
ASUS GT640 2GB DDR3
Samsung 840 256 SSD - SATA0 - (OS X install drive)
Samsung 840 128 SSD - SATA1 - (Windows Installed)


I've deleted AppleTyMCEDriver.kext from /System/Library/Extensions/ or the system repaired permissions on disk utility  and rebuild the kexts using Kext Utility. 


My machine boots up fine, now here comes the major issue.

ISSUE:
* Unable to download anything from the internet. Tried downloading Chrome, Flash etc..
* Youtube videos dont play.
* Installed Chrome(copied from USB), but it crashes everytime I open.


Whats working:
*Sound works fine.
*MP4 videos playing fine on Quick time.
*Tested QE/CI using Chess/screensaver/ripples. Working fine.


Here are some screenshots that provides more information about my build.


BIOS:

I've followed a guide I've found online for my MB bios and here are my changes.


1. To access UEFI Setup, press and hold Delete on a USB Keyboard while the system is booting up
2. Set to Optimized Defaults.  -- DONE
3. Set X.M.P. Memory Profile to Profile1   -- DONE
4. Set XHCI Mode to Auto not Smart Auto  -- DONE
5. Set XHCI Hand-off to Enabled -- DONE
6. Set EHCI Hand-off to Enabled -- DONE
7. Set VT-d to Disabled -- This option is greyed out, may be because I have an unlocked 4770k processor.
8. Set Intel Processor Graphics to Disabled -- DONE
9. Set SATA Mode Selection to AHCI -- DONE
10. Set PCIe Slot Configuration Gen3 -- DONE
11. Save and exit. -- DONE


Boot Plist
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
<key>EthernetBuiltIn</key>
<string>Yes</string>
<key>GraphicsEnabler</key>
<string>No</string>
<key>IGPEnabler</key>
<string>Yes</string>
<key>Kernel</key>
<string>mach_kernel</string>
<key>Kernel Flags</key>
        <string> -v</string>
<key>Legacy Logo</key>
<string>Yes</string>
<key>Timeout</key>
<string>2</string>
        <key>GenerateCStates</key>
        <string>Yes</string>
        <key>GeneratePStates</key>
        <string>Yes</string>
        <key>UseKernelCache</key>
        <string>Yes</string>
</dict>
</plist>





























When trying to download anything from the web, it will be struck @ 
avatar
avi22228
Top usr
Top usr

Messages : 112
Date d'inscription : 12/10/2013

Voir le profil de l'utilisateur

Revenir en haut Aller en bas

Re: ( SOLVED ) Build new Hack

Message par chris1111 le Dim 3 Nov - 0:42

SHOW me network on preference system

avatar
chris1111
Admin
Admin

Messages : 22601
Date d'inscription : 18/12/2012
Localisation : Laval. Québec Canada

Voir le profil de l'utilisateur http://hackintosh--montreal.forum-canada.com

Revenir en haut Aller en bas

Re: ( SOLVED ) Build new Hack

Message par avi22228 le Dim 3 Nov - 0:53

[Vous devez être inscrit et connecté pour voir ce lien]
avatar
avi22228
Top usr
Top usr

Messages : 112
Date d'inscription : 12/10/2013

Voir le profil de l'utilisateur

Revenir en haut Aller en bas

Re: ( SOLVED ) Build new Hack

Message par chris1111 le Dim 3 Nov - 1:05

I really dont know what is the problem, I never see Issue like that scratch  Shocked
avatar
chris1111
Admin
Admin

Messages : 22601
Date d'inscription : 18/12/2012
Localisation : Laval. Québec Canada

Voir le profil de l'utilisateur http://hackintosh--montreal.forum-canada.com

Revenir en haut Aller en bas

Re: ( SOLVED ) Build new Hack

Message par chris1111 le Dim 3 Nov - 1:06

try to delete this 


<key>IGPEnabler</key>
<string>Yes</string>


Its a chimera Options for the hd4600
avatar
chris1111
Admin
Admin

Messages : 22601
Date d'inscription : 18/12/2012
Localisation : Laval. Québec Canada

Voir le profil de l'utilisateur http://hackintosh--montreal.forum-canada.com

Revenir en haut Aller en bas

Re: ( SOLVED ) Build new Hack

Message par avi22228 le Dim 3 Nov - 1:09

Yea right me too Sad ... Its kinda sad, I am the only one having this kind of wired issue ... 

 I have no clue what to do. I tried Intel graphics too and same issue .. 

Webpages are opening up fine, same with apple.com videos and others ..

Only issue is apps are crashing and couldnt download any files on safari Sad ...
avatar
avi22228
Top usr
Top usr

Messages : 112
Date d'inscription : 12/10/2013

Voir le profil de l'utilisateur

Revenir en haut Aller en bas

Re: ( SOLVED ) Build new Hack

Message par chris1111 le Dim 3 Nov - 1:17

[Vous devez être inscrit et connecté pour voir ce lien] a écrit:Yea right me too Sad ... Its kinda sad, I am the only one having this kind of wired issue ... 

 I have no clue what to do. I tried Intel graphics too and same issue .. 

Webpages are opening up fine, same with apple.com videos and others ..

Only issue is apps are crashing and couldnt download any files on safari Sad ...
Verry strange did you try on Windows to download Question
avatar
chris1111
Admin
Admin

Messages : 22601
Date d'inscription : 18/12/2012
Localisation : Laval. Québec Canada

Voir le profil de l'utilisateur http://hackintosh--montreal.forum-canada.com

Revenir en haut Aller en bas

Re: ( SOLVED ) Build new Hack

Message par avi22228 le Dim 3 Nov - 1:19

I've removed IGPEnabler, no luck.

For some reason, my reboot crashed, I have to boot back to safe mode and repair permissions on Disk Tools to get back .. 

Yea, my windows works totally fine.  Tomorrow I will try to hook to my TV and will see if its an issue with my monitor.

Cant rule out any possibilities Wink
avatar
avi22228
Top usr
Top usr

Messages : 112
Date d'inscription : 12/10/2013

Voir le profil de l'utilisateur

Revenir en haut Aller en bas

Re: ( SOLVED ) Build new Hack

Message par chris1111 le Dim 3 Nov - 1:26

[Vous devez être inscrit et connecté pour voir ce lien] a écrit:I've removed IGPEnabler, no luck.

For some reason, my reboot crashed, I have to boot back to safe mode and repair permissions on Disk Tools to get back .. 

Yea, my windows works totally fine.  Tomorrow I will try to hook to my TV and will see if its an issue with my monitor.

Cant rule out any possibilities Wink
yep may be the monitor as in issue  and for your safe boot if you are trying chimera and tonys tools, this is  the problems Wink
avatar
chris1111
Admin
Admin

Messages : 22601
Date d'inscription : 18/12/2012
Localisation : Laval. Québec Canada

Voir le profil de l'utilisateur http://hackintosh--montreal.forum-canada.com

Revenir en haut Aller en bas

Re: ( SOLVED ) Build new Hack

Message par Contenu sponsorisé


Contenu sponsorisé


Revenir en haut Aller en bas

Page 5 sur 6 Précédent  1, 2, 3, 4, 5, 6  Suivant

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Revenir en haut


 
Permission de ce forum:
Vous pouvez répondre aux sujets dans ce forum